לחמים בריאים שמומלץ להוסיף לדיאטה

לחמים בריאים שמומלץ להוסיף לדיאטה

בעולם שבו אופנות תזונתיות באות והולכות, יש מצרך אחד שנשאר קבוע – הלחם. עם זאת, לא כל הלחמים נוצרו שווים.

אם אתם מחפשים לעשות בחירות בריאות יותר בחיים שלכם, תוכלו לשקול לשלב בתפריט שלכם כמה סוגי לחמים: חיטה מלאה, שיפון, כוסמין ומחמצת.

כל הלחמים האלה נבדלים אחד מהשני בסט הערכים התזונתיים. ועדיין יש להם משהו מן המשותף: כולם מכילים חומרים מזינים. זה מה שהופך אותם לתוספת מצוינת ובריאה לתפריט היומי שלכם.

לחם מלא

לחם מחיטה מלאה הוא בעצם מעצמה תזונתית. שלא כמו המתחרה הראשי שלו (הלחם הלבן), לחם מלא עשוי מקמח שנטחן בשלמותו, עם הקליפה. המשמעות של הדבר היא שהוא מכיל ויטמינים חיוניים, מינרלים וסיבים תזונתיים שמעודדים עיכול טוב יותר ובריאות כללית.

לחם מלא הוא בחירה מצוינת עבור אנשים שמקפידים על דיאטה ורוצים לנהל את משקלם. כמו כן, הוא מאפשר וויסות של רמות הסוכר בדם, הודות לאינדקס הגליקמי הנמוך שלו.

לחם שיפון

לחם שיפון הוא מרכיב בסיסי במדינות רבות באירופה ומציע טעם ומרקם ייחודיים. קמח שיפון מכיל תכולת גלוטן נמוכה יותר מאשר חיטה, ולכן עלול להיות קל יותר לעיכול עבור אנשים מסוימים.

לחם שיפון הוא גם מקור מצוין לסיבים, המעודד תחושת שובע לאורך זמן ועוזר לשלוט בחשקים. מרכיביו נקשרו בהפחתת הסיכון למחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן.

לחם כוסמין

כוסמין הוא דגן עתיק שצבר פופולריות בזכות היתרונות התזונתיים שלו. לחם כוסמין עלול להיות אופציה פנטסטית עבור אנשים עם רגישות לחיטה או אלרגיות, מכיוון שהוא מכיל מבנה אחר של גלוטן.

כמו כן, כוסמין הוא מקור טוב למינרלים חיוניים כמו מגנזיום, אבץ, סלניום, נחושת וויטמין 1B. כל אלה מסייעים בצורה ישירה או עקיפה לתהליכי התחדשות תאים ורקמות בגוף.

מתאפיין בטעם אגוזי מובהק ויכול להיות תוספת מעניינת לסוגים שונים של ארוחות.

לחם מחמצת

לחם מחמצת הוא אחד הלחמים הפופולריים, ויש לזה כמה סיבות מעולות. מדובר בלחם מסורתי שנוצר בתהליך טבעי שמאפשר ספיגת חומרים מזינים.

הוא רווי בחומצות פוליות וסלניום, מינרל חשוב לתפקוד הגוף וחומצות שתורמות לאיזון רמת הסוכר בדם. הוא עשיר בוויטמין 1B, שמסייע בתהליך חילוף חומרים.

כמו כן, לחם מחמצת מכיל כמות נכבדת של סיבים תזונתיים, שעוזרים בהליכי עיכול ומעודדים תחושת שובע לאורך זמן.

חשוב לציין בהקשר הזה גם את הערכים התזונתיים של הלחם. ב-100 גרם יש רק 220 קלוריות, 5.6 גרם חלבונים, 40 גרם פחמימות, 1.5 גרם שומנים, 0 גרם כולסטרול ו-11.5 גרם סיבים תזונתיים!

הפיקו את המרב מהלחם שלכם

בסוף, לא מספיק לקנות בסופר את הלחם הראשון שאתם רואים ופשוט לאכול כמה פרוסות ממנו בכל יום. אם אתם רוצים לעשות שינוי – ולשלב את אחד הלחמים בתפריט שלכם – חשוב לעשות את זה בצורה חכמה ויעילה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם עם זה:

תשומת לב למרכיבים – לפני שאתם ממהרים לרכוש את הלחם, קראו את התווית בעיון. וודאו שהלחם עשוי מדגנים מלאים ותוספים מינימליים.

בקרת מנות – אם אתם רוצים להקפיד על תפריט מאוזן, רצוי להגביל את כמות האוכל שאתם צורכים (וכנגזרת מכך גם את כמות הלחם). באופן כללי רצוי להקנות לעצמכם כמה הרגלי אכילה בריאים. נסו להתייעץ עם איש מקצוע על מנת למצוא את האיזון המדויק.

שילוב עם מאכלים מזינים – השתדלו לאכול את הלחם עם מאכלים שיתנו בוסט לערך התזונתי. אלה יכולים להיות ממרחים, ירקות, מקור חלבון דל שומן וכו'.

אין לנו ספק שהמעבר לאחת האפשרויות האלה יכול לעשות לכם רק טוב. עם זאת, חשוב לדעת שאין סוג לחם אחד שמתאים לכולם, לכל אדם יש את מערכת העיכול שלו. נסו בעצמכם וגלו איזה סוג עושה לגוף שלכם הכי טוב. בהצלחה!